0 Tutorial Menghilangkan Fungsi Disable Right KlikTidak ramai orang yang memasang fungsi Disable Right Click pada web/blognya, tujuan utama mereka memasang fungsi ini ialah untuk menghalang seseorang menyalin sebarang artikel/entri ke web/blog lain, namun ramai juga orang yang bertanya, bagaimanakah caranya untuk mengambil gambar dari sebuah web/blog yang menggunakan fungsi Disable Right Click?

Fungsi Disable Klik Kanan mempunyai script tambahan tersendiri, biasanya script tersebut menggunakan JavaScript, jadi apa yang kita lakukan adalah menghilangkan fungsi JavaScript tersebut. Tutorial ini untuk pengguna browser Mozilla Firefox sahaja. Tak tahu pulak kalau fungsi ini ada pada browser yang lain saperti IE....

Tutorialnya seperti berikut :

* Pertama sekali cuba buka web/blog yang menggunakan fungsi disable klik kanan dengan browser mozilla firefox.

* klik Tools pada menu mozilla firefox di atas sebelah kanan anda.

* Klik Options.

* Seterusnya pilih Content.

* Hilangkan tanda pada Activate JavaScript.

* Ok.

Selesai, sekarang cuba lakukan klik kanan pada web/blog yang tadi anda buka.

Pesanan :

Semua yang bersangkutan dengan JavaScript juga akan mengalami perubahan apabila anda hilangkan fungsi Javascrift.
Anda sedang membaca artikel Tutorial Menghilangkan Fungsi Disable Right Klik dan link url bagi entri ini adalah http://manmala.blogspot.com/2011/08/tutorial-menghilangkan-fungsi-disable.html. Semoga artikel Tutorial Menghilangkan Fungsi Disable Right Klik ini bermanfaat buat anda.


Post a Comment

 

Return to top of page Copyright © OCT 2011 | manmala | Mereka Yang Memberi Lebih Mulia Dari Yang Menerima | HackTutors