5 Hotel Di Angkasa Lepas



Hotel di angkasa lepas yang dimaksudkan ini di bina oleh sebuah syarikat Rusia, Orbital Technologies, mendedahkan perkara itu di Moscow minggu ini tentang rancangan untuk membawa pelancong kaya ke tempat yang mereka tidak pernah pergi sebelum ini.

Harga penginapan selama lima hari di hotel angkasa lepas itu dijangka antara 100,000 pound (RM489,618) dan 250,000 pound (RM1.2 juta), tidak termasuk kos pengangkutan yang dianggarkan 477,393 pound (RM2.3 juta).

Hotel unik itu akan dibina pada ketinggian 350 kilometer di atas Bumi serta akan dilengkapi kamera dan teropong bagi membolehkan pengunjung mengambil gambar dan melihat persekitaran angkasa lepas dengan lebih jelas.

Hotel angkasa yang dijangka dilancarkan pada 2016 itu akan dibina lebih selesa berbanding Stesen Angkasa Antarabangsa didiami angkasawan tetapi tetamu tetap perlu mengambil makanan menggunakan tiub dan mandi menggunakan span kerana ketiadaan graviti.

Mari kita lihat gambaran awal hotel yang akan dibina diangkasa lepas....



Anda sedang membaca artikel Hotel Di Angkasa Lepas dan link url bagi entri ini adalah http://manmala.blogspot.com/2011/08/hotel-di-angkasa-lepas.html. Semoga artikel Hotel Di Angkasa Lepas ini bermanfaat buat anda.


5 comments

22 August 2011 at 08:06

sapa banyak duit merasa la tinggal dkt hotel angkasa nih
:-)

Jom Sign Up Online Survey Ini Dan Tebus Hadiah Anda

22 August 2011 at 08:09

makkk aiiii... tak pernah terfikir pun pasal hotel kat angkasa ni... luar biasa...

22 August 2011 at 08:24

nak pegi jgk tapi mcm tak berbaloi plak....tapi nmpk mcm best plak....ha3

22 August 2011 at 09:45

salam singgah kenalan...follow-follow

22 August 2011 at 09:49

tq... singgah n follow

Post a Comment

 

Return to top of page Copyright © OCT 2011 | manmala | Mereka Yang Memberi Lebih Mulia Dari Yang Menerima | HackTutors