0 Letak Iklan Nuffnang Atas Header



Assalamualaikum
Hari ini tangan aku tak tahu nak buat entri apa. Jadi terfikir pula nak buat tutorial. Ok, tutorial kali ini yang nak dikongsikan dengan anda ialah bagaimana nak letak iklan Nuffnang atas header korang. Caranya mudah sahaja. tak susah pun.

Cara-cara.

1. Sign in Blogspot > Design > Edit Html > Tick Expand Widget Templates
2. Cari code di bawah, nak mudah Ctrl F, masukkan code dalam kotak find dan enter.
 
<div id='header'>
 
ada sesetengah template tak jumpa code di atas, so cuba cari code yang ini pulak :

<div id='header-wrapper'>


3. Bila dah jumpa code itu,  paste je code Nuffnang ( leaderboard ) diatas code yang korang cari tadi ( langkah 2 )

4. Preview dan SAVE.
Anda sedang membaca artikel Letak Iklan Nuffnang Atas Header dan link url bagi entri ini adalah http://manmala.blogspot.com/2011/08/letak-iklan-nuffnang-atas-header.html. Semoga artikel Letak Iklan Nuffnang Atas Header ini bermanfaat buat anda.


Post a Comment

 

Return to top of page Copyright © OCT 2011 | manmala | Mereka Yang Memberi Lebih Mulia Dari Yang Menerima | HackTutors