2 Penggodam Derma Guna Kad Kredit
Penggodam Derma Guna Kad Kredit? Kumpulan penggodam antarabangsa, Anonymous memberi sumbangan kepada beberapa pertubuhan amal menggunakan maklumat kad kredit yang dicuri daripada syarikat keselamatan Stratfor yang berpusat di Amerika Syarikat (AS).

Menurut laporan akhbar Telegraph, seorang daripada penggodam berkata sumbangan itu adalah permulaan bagi serangan serupa yang akan dilakukan sepanjang minggu ini.

“Kami akan menggunakan maklumat kad kredit yang berjaya dikumpul untuk membuat lebih banyak sumbangan sehingga mencecah AS$1 juta (RM3 juta),” menurut penggodam itu melalui akaun Twitter kumpulan tersebut.

Sumbangan itu dibuat selepas Anonymous berjaya mendapat maklumat sulit daripada Stratfor, syarikat yang turut menyimpan data bagi tentera AS dan Jabatan Polis Miami AS.

Anonymous mendakwa Stratfor gagal mengunci maklumat kad kredit yang disimpan, sesuatu yang memalukan bagi sebuah syarikat keselamatan.Anda sedang membaca artikel Penggodam Derma Guna Kad Kredit dan link url bagi entri ini adalah http://manmala.blogspot.com/2011/12/penggodam-derma-guna-kad-kredit.html. Semoga artikel Penggodam Derma Guna Kad Kredit ini bermanfaat buat anda.


2 comments

28 December 2011 at 10:32

huhuhu baik hati gak dorang yew :D

29 December 2011 at 20:56

ni dah mcm Robin Hood je

Post a Comment

 

Return to top of page Copyright © OCT 2011 | manmala | Mereka Yang Memberi Lebih Mulia Dari Yang Menerima | HackTutors